• Bemutatkozás
 • Cigányságról
 • Programok
 • Antidiszkrimináció
 • Képtár
 • Hasznos linkek
 • Elérhetőségek


 • A
  Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
  támogatásával megvakósuló "Építsünk az alapokra" - A család, mint
  a társadalom legfontosabb
  alapköve

  elnevezésű
  TÁMOP-5.5.1.B-11/2-
  2011-0180

  programkódú projekt.

   
  Köszöntjük honlapunkon!

  BEMUTATKOZÁS


  ZMCCSZ
  Megalakulásunkat követően kapcsolatot építettünk ki a környező településeken működő kisebbségi önkormányzatokkal illetve a civil szervezetekkel. Kapcsoltrendszerünk országossá, illetve nemzetközi szintre nőtte ki magát.

  A Zala Megyei Cigány Civil Szervezet tagjai, konzorciális partnerei a megvalósítandó programok kapcsán a partnerség és az együttműködés kialakítására, fejlesztésére helyezték a hangsúlyt.

  2011-ben pályázati forrásból 2 főállású munkatársat foglalkoztattunk adminisztratív munkák, ügyek intézésére, valamint közösségi házunk fenntartása érdekében. Megbízási és vállalkozói szerződéssel szakemberek is segítették munkánkat. A legalább 2 fő munkaviszonyát a jövőben is megtartjuk, amennyiben a munkabért finanszírozni tudjuk.

  A Nemzeti Civil Alapprogramtól éveken keresztül folyamatosan kaptunk működési támogatást, és egy szakmai program lebonyolításra támogatást.

  2011-ben működési költségek támogatása a Nemzeti Civil Alap, és a Wekerle Sándor Alapkezelő részéről is mintegy fél-fél millió forint összegben.

  Meglévő tevékenységeink:
  2010-ben elindult Bocskán a Kiút a Cigányszerből elnevezésű komplex programunkat 2011 év elején zártuk le, melynek 5 éves utógondozási fázisa jelenleg is folyamatban van. Az jobb lakhatási körülmények közé került családokkal folyamatosan kell tartani a kapcsolatot, segíteni kell őket. A településen élő nem közvetlen célcsoporttagokkal is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, segítjük őket is szem előtt tartva az esélyegyenlőség irányelvet.

  Kulturális értékek közvetítése fő célja szervezetünknek, amely mellett számos kisebb célt is kitűztünk tevékenységünk zászlajára. A főcélunk elérése érdekében számos tevékenységet folytatunk.

  Közösségi Ház működtetése:
  Közösségi házunkban a cigányság kulturális értékeiből kaphatnak ízelítőt a látogatók. Cigány kultúrát bemutató eszközök, személyek állnak az érdeklődők rendelkezésére. Kulturális eszközeink tárháza szegélyes, de felajánlások alapján folyamatosan bővítjük, még ha kis mértékben is. Közösségi Házunk ad helyet a fiatalok számára tartott klubfoglalkozások számára, melyeken nagy hangsúlyt fektettünk a kultúra ápolására, hagyományok megőrzésére. Roma Napok, Kulturális Napok otthonául is Közösségi Házunk szolgál. Adományozó tevékenységünk központja.

  Jelenleg is végzett egyéb tevékenységeink:
  - munkaerő-piaci információk nyújtása fórumok keretében az illetékes munkaügyi központtal együttműködve (2 éve folyamatos).
  - Adományozó tevékenység a kultúra megóvása védjegyében.

  Szervezetünk különös figyelmet fordított minden megvalósított programja kapcsán az esélyegyenlőségre, főként mivel egy hátrányokkal küzdő csoport, a romák érdekeit képviseli, kultúráját ápolja.

  Programjaink megvalósulásánál maradéktalanul teljesültek a kitűzött céljaink, tevékenységünket mindig a célok tudatában szerveztük, végeztük.

  A meglévő szolgáltatásaink résztvevőit megkérdezzük a látókörükben lévő cigányság érdekeiért tevékenykedő civil szervezetekről mind a megközelítésük okán, mind az eddigi működésükkel kapcsolatos benyomások kapcsán.
  A benyomások alapján tudjuk szervezetünk működésének irányvonalait is meghatározni a jövőre vonatkozóan. Így teljesen a helyi igényekre és szükségletekre épülő munkát tudunk végezni.   
  2011 (c) Minden jog fenntartva!